07 November 2014

Torsen Differential, How it works ?

Help us to make future videos for you. Make LE's efforts sustainable. Please support us at Patreon.com ! https://www.patreon.com/LearnEngineering The working ...

Torsen este o marcă comercială a corporației JTECH

Diferențialul Torsen are multe componente brevetate și este metoda cea mai unică și ingenioasă de a oferi o acțiune diferențială în timp ce depășește problema diferenței de tracțiune. Componentele interne ale unui Torsen sunt destul de diferite de cele ale unui diferențial convențional. În centrul sistemului se află un ansamblu de angrenaje asamblate pereche. Să vedem configurația transversală a acestor roți dințate la punctul de împerechere! După cum poate vedea, o roată dințată este melcată, iar cealaltă este o roată melc. Un Torsen funcționează pe principiul simplu al angrenajului melc-roată melcată. Aceasta este o roată melc care poate roti roata dințată melcată. Dar roata dințată melcată nu poate să învârtă melcul. Legat de această discuție, trebuie doar să păstrați acest principiu în minte! O pereche de astfel de roți melc sunt montate pe carcasă. Astfel, puterea motorului primită de carcasă este transferată pe roțile melc. Fiecare capăt al roților este prevăzut cu o roată dințată cu dinți drepți. Acum, să luăm în considerare diferite scenarii de antrenare! Atunci când autovehiculul se mișcă drept, roțile melc vor împinge și vor roti angrenajele melcate. Deci ambele roți motoare se vor roti cu aceeași viteză. Rețineți că în această condiție roțile melc nu se rotesc pe propriul acces. În această situație, întregul mecanism se mișcă ca o singură unitate solidă. Când vehiculul negociază o rotire la dreapta, roata stângă trebuie să se rotească la o viteză mai mare decât cea din dreapta. Această diferență de viteză este perfect susținută de Torsen. Roata melc a osiei mai rapide din stânga va face ca roata melc corespunzătoare să se rotească pe axa sa proprie. Pe cealaltă parte în raport cu carcasa, osia lentă dreapta se rotește în direcția opusă. Astfel, roata melc dreapta se va roti în direcția opusă. Mecanismele de angrenare a roților dințate de la capetele roții melc se vor asigura că roțile melc se rotesc cu aceeași viteză, astfel garantează o acțiune perfectă a diferențialului.

Acum, să încercăm să înțelegem cum torsiunea depășește problema diferenței de tracțiune a roților motrice! Așa cum ați putea ști, atunci când vehiculul dvs. întâlnește o situație așa cum este arătat, roata alunecoasă începe să se rotească foarte repede și va atrage majoritatea puterii motorului, în consecință, vehiculul va rămâne blocat. Dar dacă în acest caz se folosește un diferențial Torsen, de îndată ce roata care alunecă începe să se rotească excesiv, schimbarea vitezei va fi transferată pe roata melc. Roata melc dreapta transferă schimbarea vitezei spre roata melcată din stânga. Deoarece acestea sunt conectate prin angrenaje. Aici vine partea dificilă: Roata melc din stânga nu va putea să rotească angrenajul melcat corespunzător. Pentru că, așa cum am spus, o roată melcată nu poate conduce un angrenaj de melc, ca urmare, întregul mecanism se blochează, iar roțile din stânga și din dreapta se rotesc împreună. Aceasta permite transferarea unei cantități mari de cuplu la roata cu aderență ridicată, și astfel vehiculul poate depăși problema diferenței de tracțiune. Pentru a susține sarcina se adaugă încă două perechi de roți melc. Dacă sunteți familiarizat cu celelalte tehnologii comune folosite pentru a depăși problema diferenței de tracțiune, s-ar putea să fi observat un mare avantaj al Torsen. În timp ce celelalte tehnologii permit roții motoare să alunece pentru o perioadă limitată de timp înainte de a fi blocată, în Torsen, acțiunea de blocare este instantanee. Aceasta înseamnă că imediat ce vehiculul întâlnește pe drum o diferență de tracțiune, roțile se vor bloca. Pentru a afla mai multe despre tehnologia LSD pentru ambreiaj, vă rugăm să vizionați următorul videoclip! Mulțumesc.